Γαλαξίδι: προορισμός έκπληξη

Μόλις τρεις ώρες από την Αθήνα ξετυλίγεται μπροστά σου ένας μοναδικός προορισμός. Το μαγευτικό και απάνεμο Γαλαξίδι, έχει την μοναδική ικανότητα να σου προσφέρει απλόχερα: ηρεμία, χαλάρωση και όμορφες εικόνες. Προσφέρεται για όλες τις εποχές του χρόνου, αφού μπορείς να χαρείς τις πανέμορφες μικρές του παραλίες, να απολαύσεις βόλτες στο καταπράσινο πευκοδάσος και στο γραφικό λιμάνι, να ψαρέψεις σε μικρές και απομονωμένες γωνίες με βράχια και αν έχεις καλλιτεχνικές ανησυχίες να εμπνευστείς.

Στην διαδρομή από την Αθήνα αξίζει να περάσετε από τους Δελφούς και να περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο. Θα χρειαστείτε περίπου μια ώρα να το γυρίσετε και να μάθετε ενδιαφέρουσες ιστορικές λεπτομέρειες για το πως λειτουργούσε το Μαντείο. Το εισιτήριο για τον αρχαιολογικό χώρο κοστίζει 6€ και υπάρχει ξεχωριστό εισιτήριο για το Μουσείο στην ίδια τιμή (6€). Μετά την ξεκούρασή σας συνεχίζετε για το Γαλαξίδι.

TripTip διαμονής! Όπου και να μείνετε, οι Γαλαξιδιώτες θα φροντίσουν να σας προσφέρουν απλόχερα την φιλοξενία τους σε πολύ προσιτές τιμές και θα σας σκλαβώσουν με το χαμόγελο και την ευγένειά τους. Μπορείτε να επιλέξετε και κατάλυμα λίγο πιο έξω από το κέντρο, αφού η θέα θα σας αποζημιώσει σε όποιο σημείο και αν βρίσκεστε.

TripTip παραλίας! Αν επισκεφθείτε το Γαλαξίδι τους καλοκαιρινούς μήνες -μέχρι και στις αρχές Σεπτεμβρίου- θα έχετε την ευκαιρία, να βουτήξετε στα καθαρά νερά της παραλίας Καλαφάτη, η οποία διαθέτει σχετική οργάνωση, με ξαπλώστρες, beach bar και ντουζιέρες,  αλλά και σε μικρούς προστατευμένους κόλπους κοντά στο λιμάνι.

TripTip αξιοθέατα! Το Γαλαξίδι έχει τεράστια ναυτική ιστορία και έχει φροντίσει να την παρουσιάσει μέσα από τα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου. Σε δύο αίθουσες, πολύ όμορφα διαμορφωμένες, ξετυλίγεται όλη η ναυτική παράδοση και κληρονομιά καθώς επίσης και ένα τμήμα της αρχαίας ιστορίας του Γαλαξιδίου. Το Μουσείο βρίσκεται στην οδό Μουσείου 4, κοντά στο λιμάνι και για οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με τα ωράρια επίσκεψης μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 22650-41795 & 22650-41558.

TripTip Διατροφής! Στο λιμάνι του Γαλαξιδίου θα βρείτε πολλές γραφικές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, ριζότο θαλασσινών, αστακομακαρονάδες και μαγειρευτά φαγητά. Για επιδόρπιο, στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία της περιοχής θα βρείτε το ξεχωριστό ραβανί από ρύζι, το αμυγδαλάκι και τους σασουμάδες.

TripTip Διασκέδασης! Αν και μικρό, το Γαλαξίδι προσφέρεται για ποιοτική διασκέδαση. Κατά μήκος του λιμανιού μπορείτε να βρείτε γραφικά μπαράκια που παίζουν όλα τα είδη μουσικής και να απολαύσετε το ποτό σας.

Το μαγευτικό τοπίο συνθέτουν τα πολλά μικρά νησάκια με ξωκλήσια που βρίσκονται γύρω-γύρω από το Γαλαξίδι, στα οποία πηγαίνει κανείς μόνο με βαρκάκι.

Οι κάτοικοι του Γαλαξιδίου αγαπούν τον τόπο τους και νοιάζονται για αυτόν. Το Γαλαξίδι είναι ένας τόπος που φεύγοντας δεν λες “αντίο” αλλά “εις το επανιδείν”…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.