Σκύρος: ένας ήρεμος και γραφικος προορισμός

Εξασφαλίζοντας φθηνές πτήσεις από νωρίς, η Σκύρος αποτελεί τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό, ήσυχο και ρομαντικό. Απίστευτα νερά, φιλόξενοι άνθρωποι και αρκετά οικονομικό νησί δίνει ιδιαίτερη προσοχή στον επισκέπτη του και φροντίζει με κάθε τρόπο να του δημιουργεί την επιθυμία να επιστρέψει στο νησί.

TripTip μετακίνησης! Ήδη από το αεροδρόμιο, οι Σκυριανοί έχουν προβλέψει να σας μεταφέρουν στα καταλύματα σας με το ΚΤΕΛ (όχι όπως το έχουμε στο μυαλό μας, αλλά φανταστείτε κάτι σαν πούλμαν) με ένα ελάχιστο κόστος (περίπου 1,60€/άτομο). Ενημερωθείτε για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από το ξενοδοχείο σας και να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να είστε σε συγκεκριμένη στάση για να το σταματήσετε! Υπάρχουν επίσης και 8 ταξί στο νησί τα οποία με ένα τηλεφώνημα φροντίζουν να σας μεταφέρουν άμεσα σε οποιοδήποτε προορισμό. Οι λύσεις αυτές προσφέρονται σε περίπτωση που δεν έχετε μεριμνήσει για αυτοκίνητο. Προσοχή να έχετε φροντίσει πολύ πριν το ταξίδι σας να νοικιάσετε αυτοκίνητο, έστω και για 1-2 μέρες, οι οποίες είναι αρκετές για να γυρίσετε το νησί και να κολυμπήσετε στις ωραίες παραλίες του.

TripTip παραλίας! Από τις καλύτερες παραλίες του νησιού τα Μαγαζιά και το Πεύκο. Πράσινα καθαρά νερά, ευχάριστα για βουτιές. Γενικά, υπάρχει κάποια σχετική οργάνωση στις παραλίες αλλά καλό θα ήταν να έχετε ομπρέλα θαλάσσης για να απολαύσετε το μπάνιο σας από το σημείο που σας αρέσει. Αν επιλέξετε μια πράσινη γωνίτσα για σκιά, μην φοβηθείτε την γνωστή σαύρα της Σκύρου, η οποία είναι πολύ μικρή και σημειωτέο, είδος προς εξαφάνιση! Όλες οι παραλίες έχουν κοντά κάποια καφετέρια ή μια καντίνα στις οποίες θα βρείτε καφέ, τοστάκι και πρόσχαρους ανθρώπους να σας εξυπηρετήσουν.

TripTip διατροφής! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την σκυριανή φάβα (πίσσες) και την περίφημη πίτα με ξυνοτύρι. Γενικώς η διατροφή είναι χαμηλή σε κόστος αλλά ιδιαίτερα ποιοτική και με πολύ χορταστικές μερίδες. Μπορείτε να βρείτε γραφικές ταβέρνες κοντά σε παραλίες αλλά και στην Χώρα της Σκύρου.

TripTip βόλτας! Δεν υπάρχει ωραιότερη εικόνα από τα σοκάκια της Σκύρου, τα οποία ιδιαίτερα το βράδυ είναι ιδανικά για περπάτημα. Τα μαγαζιά γραφικά, γεμάτα σουβενίρ και γεύσεις θα κάνουν τον περίπατό σας ακόμα πιο ενδιαφέρον. Μην παραλείψετε να μπείτε σε ένα από αυτά και να αγοράσετε σκαλιστά σκυριανά έπιπλα μινιατούρες, τα οποία μεταφέρονται πιο εύκολα και είναι ιδανικά για στόλισμα.

TripTip Αξιοθέατα! Πρώτο και καλύτερο το Σκυριανό Αλογάκι! Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τις φάρμες στις οποίες μεγαλώνουν τα ιδιαίτερα αυτά ζώα. Αν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε το λεγόμενο “αλώνισμα της φάβας”, όπου οι Σκυριανοί με παραδοσιακές φορεσιές και τα πιο δυνατά αλογάκια δείχνουν στον επισκέπτη την διαδικασία του αλωνίσματος του φυτού πίσσες. Κατά την διάρκεια της βόλτας σας στα σοκάκια του νησιού θα συναντήσετε σίγουρα τα δύο μουσεία του νησιού που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, το αρχαιολογικό μουσείο και το λαογραφικό μουσείο Φαλτάϊτς. Και τα δύο αξίζουν να τα επισκεφτείτε (τιμή εισιτηρίου 2€).

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.