Βυτίνα: ο ορεινός προορισμός της χαλάρωσης και της ηρεμίας

Στην Αρκαδία, μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται το καταπράσινο χωριό της Βυτίνας, με ήρεμο κλίμα ιδανικό για χαλάρωση. Ξεκινήστε από Παρασκευή βράδυ και μόλις φτάσετε στην πλατεία του χωριού απολαύστε ζεστή σούπα και κρασάκι, συνδυασμός που θα σας εξασφαλίσει έναν ζεστό ύπνο και ένα ακόμα πιο κεφάτο πρωινό ξύπνημα!

TripTip διαμονής! Στην Βυτίνα μπορείτε να βρείτε κάθε είδους κατάλυμα, καλύπτοντας από τις βασικές ανάγκες μέχρι την πολυτέλεια και όλα αυτά με γνώμονα την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων. Στο πρωινό σας θα απολαύσετε σίγουρα ντόπια προϊόντα, όπως το μέλι, το οποίο και συνιστώ να προμηθευτείτε οπωσδήποτε και χειροποίητα εδέσματα.

Το χωριό προσφέρεται για περιπατητικές διαδρομές, για αυτό μην παραλείψετε να περπατήσετε τον δρόμο της Αγάπης στον οποίον θα βρείτε και το Άλσος της Βυτίνας, έναν υπέροχο καταπράσινο χώρο με μεγάλα δέντρα, παιδική χαρά και χωμάτινες διαδρομές.

TripTip διατροφής! Δεν υπάρχει καμία γεύση που να μην μαρτυράει ότι βρίσκεσαι σε χωριό και ότι γεύεσαι είναι φρέσκο και μαγειρεμένο με ντόπια υλικά. Προτιμήστε κρέας και οτιδήποτε μαγειρευτό.

TriTip εκδρομής! Μόλις 2χμ από την Βυτίνα, υπάρχει το Λιμποβίσι. Χωριό ιστορικής σημασίας αφού εκεί βρίσκεται  το ανακαινισμένο σπίτι του Κολοκοτρώνη, το οποίο λειτουργεί σαν Μουσείο (δωρεάν είσοδος) και στο οποίο μπορεί να δει κανείς ενδυμασίες της εποχής, σημαντικά έγγραφα και φωτογραφίες. Στο Λιμποβίσι υπάρχει και ένα καφενείο στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε και να αγοράσετε τσίπουρο με γεύσεις φρούτων (φράουλα, βατόμουρο)  αλλά και να πιείτε ελληνικό καφέ σερβιρισμένο σε μπρούτζινο μπρίκι και συνοδευόμενο από το κλασσικό λουκούμι.

Από κει συνεχίστε τον δρόμο για Στεμνίτσα. Άλλο ένα παραδοσιακό χωριό με πετρόχτιστα κτίρια και μια κεντρική πλατεία με πλατάνια που προσφέρουν τον ίσκιο τους για να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας.

Επιπλέον, πολύ κοντά στην Βυτίνα βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, οπότε ο προορισμός προσφέρεται και για χειμερινά sports την κατάλληλη βέβαια εποχή.

Τέλος, συνεχίζοντας από το Μαίναλο κάντε άλλη μια στάση στο χωριό Κάψια, για να επισκεφτείτε το μοναδικό σπήλαιο (τιμή εισιτηρίου 4€), που κατατάσσεται στα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας, με τους χρωματιστούς σταλακτίτες και τις καταβόθρες.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.