ioannina

Γιάννενα : περίπατος στην λίμνη και βόλτες στο γραφικό κάστρο

Για κάποιους που η πολύωρη οδήγηση τους κουράζει, τα Γιάννενα είναι άμεσα προσβάσιμα από την Αθήνα με αεροπλάνο. Ψάξτε για οικονομικές πτήσεις και τακτοποιήστε το θέμα του αυτοκινήτου με την λύση του ενοικιαζόμενου, το οποίο θα σας περιμένει στο αεροδρόμιο.

Το πρώτο πράγμα που σε μαγεύει στην Πρωτεύουσα της Ηπείρου είναι η απίστευτη ηρεμία σε συνδυασμό με την γραφικότητα.

TripTip Διαμονής! Ειδικά αν έχετε αυτοκίνητο, επιλέξτε να μείνετε σε κάποιο από τα καταλύματα που βρίσκονται περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας. Η θέα από το μπαλκόνι θα σας ανταμείψει και θα σας ξεκουράσει.

Trip Tip Αξιοθέατα!

Η βόλτα στην λίμνη είναι μοναδική! Στις όχθες της θα βρείτε καφετέριες και εστιατόρια για να κάνετε το διάλλειμα σας και να απολαύσετε την θέα. Οι τιμές φυσιολογικές και υπάρχουν και επιλογές για πιο ακριβά γούστα.

Απέναντι από την λίμνη, βρίσκεται το νησάκι της Παμβώτιδας,  το οποίο κατοικείται ακόμα και σήμερα και μπορείτε να το επισκεφτείτε με καραβάκι. Περιμετρικά της λίμνης, απέναντι σχεδόν από το Κάστρο υπάρχει ένα κιόσκι από το οποίο μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για τα δρομολόγια και τις τιμές.  Στο νησί θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε σε γραφικά δρομάκια και να επισκεφτείτε τα μοναστήρια του.

Μια βόλτα στο Κάστρο των Ιωαννίνων θα σας θυμίσει σκηνικό από Game of Thrones :-).  Εντύπωση θα σας προκαλέσουν οι γειτονιές μέσα στο Κάστρο: τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα πέτρινα σπίτια με τις αυλές, τα παραδοσιακά μαγαζάκια και τα μικρά καφέ.

Προχωρώντας μέσα στο Κάστρο Ιτς Καλέ, θα δει κανείς το Φετιχέ Τζαμί, τον Τάφου του Αλη Πασά και το Βυζαντινό Μουσείο.

Λίγο έξω από τα Γιάννενα, περίπου 4χμ, βρίσκεται το γραφικό χωριό του Περάματος με το μοναδικό Σπήλαιο Περάματος. Η είσοδος είναι 7€ και είναι ανοιχτό όλη την εβδομάδα από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Οδηγώντας για περίπου 15 λεπτά, από τα Γιάννενα προς την περιοχή Μπιζάνι , συναντάμε το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας με Κέρινα Ομοιώματα, του Παύλου Βρέλλη. Πρόκειται για το μοναδικό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στην Ελλάδα, το οποίο είναι σίγουρο ότι θα σας προκαλέσει δέος. Όχι μόνο λόγω της λεπτομέρειας στα έργα του Καλλιτέχνη αλλά και λόγω του ότι στην διάρκεια της επίσκεψής σας, θα περιπλανηθείτε με έναν μοναδικό τρόπο στην ελληνική ιστορία. Ακόμα και τους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου, τους επιμελήθηκε ο ίδιος ο Βρέλλης, ο οποίος στηρίχτηκε στις δικές του δυνάμεις για να στήσει το Μουσείο. Toκόστος του εισιτηρίου είναι 5€ και η ξενάγηση διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

TripTip εκδρομής! Αξίζει τον κόπο για μια βόλτα μέχρι το Μέτσοβο.  Μισή ώρα απόσταση με το αυτοκίνητο. Μόλις φτάσετε στην ορεινή αυτή κωμόπολη θα αναζωογονηθείτε. Μια βόλτα στην πλατεία με τα μεγάλα πλατάνια ανάμεσα στα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα σουβενίρ και οι μυρωδιές από τα φαγητά που έρχονται από τα πολλά εστιατόρια, θα σας ανοίξουν την όρεξη για τυρί Μετσοβόνε.

TripTip γεύσεις! Μην φύγετε από τα Γιάννενα χωρίς να έχετε γευτεί παραδοσιακό μπακλαβά, κανταΐφι και σπιτικές πίτες. Μην παραλείψετε να πιείτε Γιαννιώτικο τσίπουρο και κρασί! Και για τους πολύ τολμηρούς, τα βατραχοπόδαρα και τα χέλια, θα τα βρείτε σχεδόν σε όλα τα μενού 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.