epidaurus

Αρχαία Επίδαυρος: μια καλοκαιρινή και καλλιτεχνική απόδραση

Σίγουρα η αφορμή θα είναι μια παράσταση και ο προορισμός ένα από τα θέατρα της!Κάπως έτσι ξεκινάει κανείς να επισκεφτεί την Αρχαία Επίδαυρο, στο Νομό Αργολίδας.

Λιγότερο από 1,5 ώρα οδήγηση και λίγο πριν φτάσεις στον προορισμό, αξίζει να σταματήσεις σε ένα ιδανικό σημείο πάνω στον δρόμο για να ρεμβάσεις και να φωτογραφίσεις την θέα που σου προσφέρει αυτό το γραφικό κολπάκι, που το περιτριγυρίζει η γαλήνια θάλασσα και στην μέση ξεχωρίζει το Μικρό θέατρο της Επιδαύρου.

TripTip διαμονής! Στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά οργανωμένα Camping. Με ντουζιέρες, mini-market, χώρο για φαγητό και όλα αυτά δίπλα στο κύμα. Αν είστε από αυτούς που προτιμάνε καθαρά σεντόνια και ύπνο χωρίς επισκέψεις από φτερωτούς επισκέπτες, επιλέξτε ένα από τα καταλύματα που βρίσκονται στην Νότια πλευρά της Παλιάς Επιδαύρου. Είναι πιο ήσυχα και δεν κάνουν την διαμονή σας «τουριστική». Είναι λίγο μακριά από το κέντρο της Αρχαίας Επιδαύρου, αλλά οι αποστάσεις καλύπτονται πολύ γρήγορα με το αυτοκίνητο.

 TripTip παραλίες! Δύσκολα θα βρει κανείς οργανωμένες παραλίες. Κοντινή επιλογή, η παραλία να είναι δίπλα σε κάποιο ξενοδοχείο και να εκμεταλλευτείς τις δικές του ξαπλώστρες. Η πλέον δημοφιλέστερη οργανωμένη παραλία του νησιού είναι το Γιαλάσι. Αν προλάβεις καλή θέση στην μικρή παραλίτσα της Βαγωνιάς με το γραφικό εκκλησάκι, λίγο μετά το σπίτι της Μελίνας Μερκούρη.

 TripTip διασκέδασης! Ας ξεκινήσουμε από το αυτονόητο’ μια παράσταση στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου. Ένας απίστευτα γλυκός και κατανυκτικός χώρος σε συνδυασμό με μια μουσική «ταξιδιάρικη» παράσταση, είναι η ιδανική περίσταση για ένα βράδυ που θα σου μείνει αξέχαστο. Και καθώς η νύχτα πέφτει και η ώρα προχωράει, επιβάλλεται να πας στο “Καπάκι”, την πιο γνωστή ντίσκο στο Γιαλάσι, που για αυτήν έχουν αφιερώσει στήλες γραφής τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, καθώς έχουν περάσει από κει και έχουν χορέψει, μεγάλα ονόματα του μουσικού και του θεατρικού στερεώματος.

TripTip διατροφής! Στην Αρχαία Επίδαυρο μπορείς να φας ότι τραβάει η όρεξή σου, Σπεσιαλιτέ τους το μοσχαράκι και ότι έχει μέσα ως συστατικό το κολοκύθι. Βέβαια θα πρέπει να ομολογήσω ότι οι τιμές δεν είναι αυτό που λέμε οικονομικές…

 TripTip αξιοθέατα! Περίπου 17-20 χμ από την Επίδαυρο, στην ενδοχώρα της Επιδαυρίας, βρίσκεται ο σπουδαίος και μοναδικός αυτός αρχαιολογικός χώρος, όπου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: τον ιερό του Ασκληπιού, το Μουσείο και φυσικά το Μεγάλο Θέατρο της Επιδαύρου. Αν κατά την διάρκεια του τριημέρου σας μπορείτε να συνδυάσετε και δεύτερη παράσταση θα είναι ιδανικά. Αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρετε, απλά επισκεφθείτε το. Ανεβείτε στο πιο ψηλό σημείο κι θαυμάστε την μοναδική ακουστική που έχει ο χώρος. Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο γίνεται συγκεκριμένες ώρες και το εισιτήριο έχει κόστος 6ευρώ. Τηλ. Επικοινωνίας: 2753022009 2752027502.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.